+358 (0)40 5842334
asiakaspalvelu@pktoimisto.fi
www.pktoimisto.fi
AJANKOHTAISTA
 
Laki tulotietojärjestelmästä voimaan 16.1.2018 08:30:07 13.1.2018
Tulorekisterihanke toteuttaa tulorekisteriä suunnitellussa aikataulussa niin, että tulorekisteri voidaan ottaa käyttöön 1.1.2019. Taloushallinnon alan järjestelmätoimittajat ovat alkaneet valmistella omia ohjelmistojaan tulorekisterin käyttöönottoa varten. Järjestelmätoimittajat pääsevät testaamaan rajapintoja 1.3.2018 alkaen yhteistyössä hankkeen kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa tulorekisterin tietoja käyttävät Verohallinto, Kela, Työttömyysvakuutusrahasto, työeläkelaitokset ja ETK, jotka aloittavat teknisten rajapintojen testauksen samassa aikataulussa maaliskuun alussa.
 
 
Vero.fi on uudistunut 08:04:13 12.7.2017
Uusi vero.fi otettiin käyttöön 27.6.2017. Uudistuksessa vero.fi sai uuden visuaalisen ilmeen ja hakukoneen. Vero.fi:n sisällöt on järjestetty uudella tavalla. Sen sijaan suuri osa sisällöistä, ohjeista ja muista teksteistä, on säilynyt ennallaan. – Seuraamme palautetta ja kehitämme sivustoa jatkuvasti, kertoo verkkoviestintäpäällikkö Seniha Cihangir. Palaute vero.fi-sivustosta
 
 
Nuori – kolme asiaa, jotka sinun pitäisi tietää verokortista 08:03:20 12.7.2017
Ensimmäinen työpaikka tiedossa? Palkkaa luvassa, mutta ei hajuakaan, mitä verottajan kanssa pitää tehdä? Pitääkö olla verokortti ja mitä varten? Tässä kolme napakkaa ohjetta siihen, kuinka selviät veroista helposti ja varmasti. Verokortti – miksi se on niin tärkeä? Verokortti pitää olla aina, kun saat palkkaa. Helpoiten saat verokortin suoraan netistä – Verokortti verkossa auttaa. Toinen vaihtoehto on etsiä jostain se kuori, jonka Verohallinto lähetti sinulle aikaa sitten ja jossa on verokorttisi. Tutkimusten mukaan olet taitava kaikissa sähköisissä palveluissa, mutta sinulta puuttuu tietoa esimerkiksi juuri verotuksesta. Luota itseesi! Verokorttiasioissa sinun pitää osata vain arvioida tulosi. Tarvitset tiedon siitä, kuinka paljon työnantajasi on luvannut maksaa sinulle palkkaa. Lisäksi sinun pitää tietää, kuinka kauan olet töissä. Näillä pärjäät kyllä. Ja vielä se villakoiran ydin. Jos et vie verokorttia työnantajallesi, menee palkastasi automaattisesti 60 prosenttia veroa. Saat sen kyllä takaisin joskus myöhemmin. Mutta ei hyvä. Toimi siis ajoissa. Mistä kaikesta veroa pitää maksaa? Kun rahaa tulee, niin pitää maksaa verot. Kun olet palkkatöissä, verokortti kertoo veroprosenttisi eikä muusta tarvitse huolehtia. Paitsi silloin, jos tulosi yhtäkkiä muuttuvat eivätkä vastaakaan todellista määrää. Ilmoita silloin uudet tiedot uutta verokorttia varten Verokortti verkossa –palvelussa. Mistä löydät kaiken tiedon? Entä jos raha ei tulekaan perinteisistä palkkatöistä, vaan tubettamisesta tai bloggaamisesta? Silloin tarvitset lisää tietoa. Helpoiten se löytyy Verokampuksesta (verokampus.fi). Verokampuksen keissit kertovat, mitä pitää tehdä kun tubetat, opiskelet, kasvatat koiria tai perustat oman yrityksen. Mene siis Verokampus-sivustolle ja lue selkeät ohjeet. Jos sekään ei auta, niin kysy äidiltä. Näin autat muita Vinkkaa Verokampuksesta myös kaverille. Seuraa myös somea – ahkerimmin verottaja neuvoo Facebookissa ja Twitterissä. Snapchatista löydymme tilillä verohallinto. Tai tee vuoden teko: kerro Verokampuksesta ja sen valmiista tietopaketista opettajallesi. Sivustolta löytyy hyvää materiaalia myös sille äidille, joka ei ehkä aina tiedä ihan kaikkea.
 
 
Oma-aloitteisten verojen menettelyihin tulee paljon uudistuksia 09:19:35 09.11.2016
Muutokset koskevat kaikkia, jotka ilmoittavat oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroja ja työnantajasuorituksia, sekä antavat työnantajan vuosi-ilmoituksia. Sähköinen ilmoitusvelvollisuus laajenee Ilmoitukset arvonlisäverosta, työnantajasuorituksista sekä muista oma-aloitteisista veroista tulee jatkossa antaa sähköisesti. Näin tekeekin jo suurin osa yritysasiakkaista. Lue lisää. Ilmoitusten korjausmenettely muuttuu Korjaukset oma-aloitteisten verojen veroilmoituksiin sekä vuosi-ilmoituksiin tulee jatkossa tehdä uudella, aiemmat tiedot korvaavalla ilmoituksella. Nykyisin korjaukset tehdään lisäilmoituksella. Uusi menettely mahdollistaa kuitenkin vähäisen virheen korjaamisen seuraavalla ilmoituksella. Lue lisää. OmaVero korvaa Verotili-palvelun Korvaamme vuoden 2017 alussa Verotili-palvelun OmaVerolla. Uudessa palvelussa on samat toiminnallisuudet kuin Verotilissä, mutta uudistuneessa muodossa. Lue lisää. Muutoksia maksamiseen, palauttamiseen ja perintään Oma-aloitteisten verojen maksamiseen, palauttamiseen ja verojen perintään tulee paljon muutoksia vuoden 2017 alussa. Lue lisää. Verokausien valintaan muutoksia Valinnaisten verokausien rajat nousevat, jolloin yhä useampi pienyritys voi valita neljänneskalenterivuosi- tai kalenterivuosimenettelyn. Verokauden muuttamiseen tulee myös lisää joustoa. Lue lisää. Maksuperusteisen arvonlisäveron käyttö laajenee Hallitus esittää, että yrityksille, joiden tilikauden liikevaihto on enintään 500 000 euroa, annettaisiin mahdollisuus tilittää myynnistä suoritettava arvonlisävero ja ostoista vähennettävä arvonlisävero maksuperusteisesti. Maksuperusteinen menettely helpottaisi pienyritysten maksuvalmiutta. Laki tulisi voimaan 1.1.2017. Lue lisää. Seuraamusmenettelyjä selkeytetään Oma-aloitteisten verojen myöhästymismaksujen laskentatapa muuttuu. Verokauden tietoja voi oikaista 45 päivän ajan ilman myöhästymisseuraamusta. Veronkorotuksen tasoa alennetaan merkittävästi nykyisestä: veronkorotus on jatkossa enintään 50 prosenttia verovelvollisen vahingoksi määrätystä verosta. Lue lisää. Metsätaloutta ainoana liiketoimintana harjoittavien ilmoittamisvelvollisuus yhtenäistyy Metsätalouden veroilmoitusta ei jatkossa tarvitse antaa, jos verovelvollisella ei ole verovuonna ollut metsätalouden tuloa, vähennyksiä tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja. Lue lisää.